Nokia E50

25.05.07 – 13:44

Nokia E50

Nokia E50 - това е телефонът ми от около месец. Спецификациите можете да прочетете във всеки gsm сайт, от мен малко лични впечатления:

Като заклет фен на SonyEricsson ми беше трудно да избера Nokia, но последните модели от K-серията приличат повече на модерни играчки и дизайна избяга прекалено далеч от T610. E50 няма 3G (което за BG няма да е от значение поне още 1-2 години), но пък е “умен” телефон, тоест има операционна система - Symbian OS 9.1, което помага да забравиш, че ползваш Nokia. Менюто прилича на SE и ориентацията в него става за броени секунди. Има опция да се пусне нокия подобно меню, но това не е работа…

Приложения за symbian има доста по форуми като DotSiS, но пък почти нищо полезно… Игрите са на java, Opera Mini е java, Jimm е java, почти всичко е java. Темите трябва да се пробват, едни са разместени, други имат бял шрифт на бял фон… в момента си карам с оригиналната тема.

С телефона идват няколко полезни програмки като pdf reader-а, който изненадващо добре визуализира съдържанието. Има също и “мобилен офис”, който чете файловете от M$ офис пакета, но не съм го изпробвал все още. Има си и стандартните неща като калкулатор, аларма (доста добра) и т.н.

Не съм и нямам намерение да записвам/гледам филми на телефона. Има си други техники много по-подходящи и удобни за целта. Музика съм качил само колкото да има за звънене (60MB е вградената памет), а някой ден, ако си взема стерео handsfree (това в комплекта не е стерео) ще си взема и карта памет.

Post a Comment