Сребърен куршум

10.08.16 – 19:44

С Майкъл Конъли се запознах за първи път, когато се появи филмът „Адвокатът с линкълна“ - вместо да гледам филма, прочетох книгата. И ми хареса. После открих поредицата му за Хари Бош и за отрицателно време изгълтах десетина книжки. С усилие на волята си наложих да спра и да му дам време да отлежи. Докато си почивах, амазон направиха сериал (на собствената си on-line платформа) за Бош (Bosch - 2 сезона до сега), който също доста ми допадна.

През годините се бях научил, че ако зададеш един и същи въпрос повече от един път, понякога получаваш различни отговори.

Сребърен куршум“ разказва отново за адвоката с линкълна - Майкъл Холър като го сблъсква с Хари Бош. Двамата играят самостоятелно и заедно. На пръв поглед сякаш на сила, но всъщност се допълват играейки на различни позиции в един отбор. По-скоро съдебен роман, но върви леко и бързо, и най-вече интересно. Неусетно се нареждат нещата, някак очаквано и все пак задоволително. Обичам да чета за смели хора, отстояващи професионалните си позиции. Жалко, че от доста време това се среща само в художествената литература. Да, май затова чета повече книги, отколкото гледам новини. Трябва да си намеря още от Конъли. Заслужава си.

Post a Comment