Досиетата на Дрезден

18.07.16 – 20:45

За първи път срещнах „Досиетата на Дрезден“ под формата на сериал преди почти 10 години. Интересна смесица от градско фентъзи с детективски нотки. Поне като описание. Честно казано, не помня каква беше историята в телевизионната версия и защо остана само с един сезон. Или пък точно това е била причината…

Джим Бъчър пише първият роман от вселената на Хари Дрезден през 2000-та год. като до 2014-та вече е събрал колекция от 15 книжки. Човекът явно пише бързо, текстовете се четат изключително бързо, а след това бързо се изтриват от съзнанието. Може би, магия някаква? Помня, че имаше магьосници, вампири, върколаци и т.н., но нищо, което да извади поредицата от ниво „не ми пука“. Не ми беше скучно, действието непрестанно сбълскваше героя с нови и нови премеждия, Хари се раздаваше докрай за публиката, и след това продължаваше. Това изречение беше най-доброто, което успях да формулирам като положително мнение.

Кусурите дори няма да правя опит да ги излагам. Стигнах до третият роман и се отказах. Ако имате много свободно време, уплатнете го с нещо друго. Не е като да няма много по-смислени творби, заслужаващи внимание.

Post a Comment