нови филми 2010

17.08.10 – 21:08

Нови, нови, колко да са нови… става въпрос за първата половина на годината (май нищо не съм писал тая година…).

Kick-AssKick-Ass е филм по комикс за супер герои. Тъпо, нали? Гледах го по случайност, а то пък взе, че ми хареса :) Сега, верно, че има малко тийн позиране пред огледало “ар ю толкинг ту ми!?” по пижама, което можеше да се поореже леко, но пък се оказа, че героите са реални и много забавни :)

Ако търсите нещо с добре поднесена идея за морал и много кютек в комикс стил от 9 годишно момиченце - това е вашия филм :)

8/10 - сладка дъвка, полезна за зъбите.
Mission London Мисия Лондон - най-касовия bg филм от… нямам представа колко години. На Аватар в първата му седмица, успях да си намеря що годе добро място. На Мисията през 4-5-тата седмица салона беше пълен, освен две места в краищата на първия ред пред екрана. След няколко седмици все пак се добрах (и то безплатно) до това чудо невиждано и се оказа, че си е струвало (гледането, а не безплатният билет ;)).

Бай Ганьо във всичките си образи е плъзнал навсякъде и въпреки всичко, продължава да е тъмен балкански субект с много претенции. Нямаше го тупането в гърдите и виковете “Булгар, булгар!”, но пък представлението пред кралицата с многото огън си беше едно към едно. Качествено изпълнение и забърсването на малко английска атмосфера също доста спомага за да кажа, че това е един от филмите за тази година - 9/10.

Predators Хищници - след недоразуменията AvP, това е като глътка свеж въздух… на планета опасана с джунгли, в която грозните извънземни си устройват ловни хайки. Супер екшън от 80/90-тарски тип. Изключете си логиката и стиснете спусъка :)

Бих го приравнил на първия Хищник, който като класика в жанра, свидетелства за качество. Е, ако сте фенове на този тип кино :) Иначе, що годе обективно погледнато, една оценка 7/10 стои добре, да.
Inception Inception a.k.a. Генезис е новото филм на Нолан, който си направи име с това, че няма негов филм, който да е бил оплют от критиката или публиката, което си е странно…

Та, този път имаме обир. Един нов свят, в който може да влезеш в (под)съзнанието на човек и да откраднеш идеите му. Не, не е толкова лесно. Сега си представете, че трябва да посеете идея в нечий мозък, като жертвата трябва да я приема за своя. Може ли изобщо да стане това?

Не отделяйки поглед от екрана не усетих как дойде края и хванал с две ръце стола съсредоточено наблюдавах дали ще падне пумпалчето :)

Из нета се въртят 1001 теории кое, как и защо става във филма. На мен не ми пука. Няма значение дали тотема ще се върти безкрайно или не. Няма значение дали всичко е сън или не. Това просто не е важно, на Коб не му пука, на мен също…

При първа възможност ще го гледам пак. 9/10, защото можеше да се представи и по-добре.

  1. One Response to “нови филми 2010”

  2. Изгледах всичките филми готини са

    By Филми on Mar 31, 2012

Post a Comment