Star Trek

11.05.09 – 23:57

Star Trek XI Стар Трек е известен в България единствено от краткотрайната си поява по Втора, както наричахме, останалият вече в миналото телевизионнен канал, Ефир 2. Тогава излъчваха Стар Трек: Следващото поколение - капитан Жак-Люк Пикар по това време е капитан на Ентърпрайз, заменил вече легендарния Кърк.

А новият, 11-ти поред филм във вселената на Стар Трек, е за Джим, Джеймс Тиберий Кърк, бъдещият адмирал Кърк. За събирането на екипажа и как става за един ден от кадет - капитан на кораб. Не е задължително да сте гледали предишните филми, защото това е reboot/restart - филмът се намира след Стар Трек: Ентерпрайз и преди Оригиналните серии, но едно попадане в черна дупка довежда до пътуване във времето и една алтернативна вселена, така че случващото се на екрана няма връзка с всички досегашни сериали и филми. Започваме на чисто. С много ефекти, екшън и приключения.

Но старите фенове има с какво да се залъжат, например, как Кърк минава тестът Кобаяши Мару на живо. А и доста ще трябва да си поочукат главите докато напаснат новата вселена със старата, парадоксите при пътуване във времето, Спок и… със Спок определено има проблеми, но хайде без спойлери.

Филмът е по-скоро за очите и ушите, отколкото за ума. Въпреки бързото действие, все пак в някои моменти логиката увисва и се питаш, ама сега какво стана… Не забравяйте, че това е фантастика и всичко може да се обясни с някой хипер-мега-драйв или технология от бъдещето :)

П.П. Worst Fight Scene Ever @ youtube

П.П.П. Напоследък дават и други Стар Трек серии по кабелните телевизии, за съжаление, няма как да ги гледам.

П.П.П.П. Нещо като оценка - много шарен teen Star Trek. Добре де, малко над teen, значи някъде към 7/10 :D

  1. 1 Trackback(s)

  2. Oct 13, 2009: stealth’s blog » Blog Archive » sci-fi филми 2009

Post a Comment