Нещата…

08.05.09 – 00:33

Нещата, които харесвам… преди да започна, би трябвало да отбележа, че morrt е виновника, за това, че ще ви занимавам с несвързаните си мисли. Та, какво харесвам. Предмети или… може ли, примерно, да кажа, че харесвам свободата?

Интернет в частност. Свободата да четеш, каквото искаш, да пишеш, каквото искаш, да комуникираш с всеки, който има желание да комуникира с теб. Нещата, които се раждат в Интернет - Уикипедия, например. Място, където се приема, че всеки е добронамерен, и се е превърнало в най-голямата енциклопедия на света.

linux. Или по-правилния термин, защото linux е само ядрото - GNU операционната система и свободния софтуер като цяло.

Книгите също са свобода. Докато И-нет е просто по-бърза връзка между хората в реалния свят, книгите дават свобода на въображението. Цели нови светове, ако можете да ги приемете и свободата да си доизмислите всички детайли по ваш вкус, да ги видите, да влезете вътре. Предпочитам научната фантастика, кримки и мааалко фентъзи.

Филмите, са малкото братче на книгите - за хората с по-малко свободно време. Фантастиката е почти невъзможна да се филмира, така че тук си позволявам някои по-неангажиращи неща. Понякога човек има нужда точно от един безмозъчен екшън, за да изхвърли всички мисли от главата си.

Свободното време. Добре уплътненото свободното време, през което съм свършил нещо полезно. Не задължително за мой собствен кеф.

Добре свършената работа. Без значение от кого. Качеството преди всичко. А ако аз лично съм свършил нещо добре, съм най-щастливия човек. Не е нужно някой да ме похвали, важното е аз да го знам и да си го харесвам.

Харесвам също (обратно в ежедневието):

  • Баница, пита, масленица и всичките му там разновидности. Със сирене. Ако е от баба, още по-добре.
  • Портокал. Може би единствения плод/зеленчук, който ям с удоволствие.
  • Пия. Да не уточнявам какво и по-колко. Мразя (съжалявам за думата, но все пак трябва да уточня по някакъв начин, че не пия абсолютно всичко) безалкохолните (газирани) напитки.
  • Компютъра си. Не защото е нещо особено, а просто като инструмент - за всичко.
  • Колата си. Още един инструмент. Да мога да отида, където и когато пожелая.

Не съм фен на нищо конкретно. Дори и свободата е нещо, което просто харесвам и съм наясно, че тя никога не е абсолютна. Нещо за четене: Роб на свободата.

Post a Comment