week 45/2008

09.11.08 – 16:13

В сряда се регистрирах се в eBay, разглеждах, цъках тук-там и на следващата сутрин разбрах, че съм спечелил (на търг) едно Casio EFA-125D за 68 лева с доставката (дали като пристигне няма да има някакви други такси?). За ориентация в get.bg го има за 137, което си е 100% отгоре. Започвам да разбирам хората пазаруващи от вън. Платих, продавача ми отговори, че е получил парите, пратил е пакета и ми даде номерче, с което да следя пратката. Сега остава само да чакам…

Полезен форум на български за eBay и изобщо on-line поръчките - narmag.info.

Тегля разни сериали (CSI, Firefly…) с резолюция 720p. Всичкото хубаво, но нямат субтитри. Та сега се уча да синхронизирам субтитри. Ползвам Subtitle Editor (колко очевидно!). До колкото виждам си има всичко необходимо. Не е трудна работа, но трябва да гледаш филма и да следиш времето… пипкава работа - бутни тука 2 секунди, там 1 секунда. Не ми се мисли как преводачите се мъчат с таймкода. Аз не бих се занимавал.

Процесора на сървъра в повечето време стои неизползваем, докато не се сетих за SETI. Доста годинки минаха, откакто и аз търсих зелени човечета, но системата се разви,появи се BOINC. И сега има проекти, които си заслужават процесорното време. Аз смятам предимно за Rosetta, има и други интересни. Но не всички имат 64 битови (и linux) версии на клиентите си!

Post a Comment