първа национална airsoft игра

06.05.08 – 16:23

На 3 и 4-ти май се проведе първата национална airsoft игра. И аз бях там, и аз играх :)

Това е симулация на военни действия с всичкото тичане, атаки, контра атаки, засади, пушки, пистолети, камофлажи… от страни погледнато е все едно гледаш филм. А истинското забавление е вътре в играта :D

За разлика от войната тук оръжията не убиват. Изстрелват се 6 мм. пластмасови топчета, които при удар почти не се усещат от по-голяма дистанция (20-30 метра за стандартните, неupgradeвани пушки), а дори и от близко нямат силата да проникнат под кожата. Оръжията се захранват от батерии (повечето пушки) или газ (повечето пистолети). Единствената задължителна екипировка са предпазни очила (тествани преди това да не са прекалено крехки да се пръснат при удар от упор).

Цената на това хоби е в зависимост от стадия на болестта ;) Има изцяло пластмасови оръжия за под 100 лв., които обаче не са много препоръчителни. Ако смятате да се занимавате, една сравнително добра пушка с пакетче топчета (4000 бр.) и очила излиза малко повече от 300 лв. От там нататък следва защитно облекло, раница, радио, пистолет, втора пушка… не задължително в този ред, но схващате идеята :)

Конкретно за националната игра — пристигнахме рано сутринта в събота на мястото, раздадоха ни карти и ни пратиха да си пазим базата (имахме 2 бази, които по сценарии трябва да пазим). След кратко размотаване, докато чакаме противника, започна и сериозната престрелка. Убих човек! И мен ме убиха… Превзеха първата ни база, събрахме се в точката на прераждане и като се прегрупирахме започнахме контраатака. Мен отново ме убиха и се запътих към другата точка за прераждане като междувременно хапнах два сандвича (малко след обяд). Противниците имах за цел и изнасяне от терена на варели. Втора сериозна престрелка стана след като първият им конвой много нехайно подходи към тази важна работа и ги избихме до крак :) Но благодарение на численото си превъзходство от тяхна страна, бяхме смазани в последствие и се оттеглихме към втората ни база. Около 3-4 часа облаците се сгъстиха и се изсипаха — ситен град и много дъжд. Тръгнахме обратно към началната точка преди да се е наложило да газим в кал до колене. Играта свърши до там. Много емоции и движение, бях направо разглобен, но искам пак :P

Тъй като не си подсигурихме навреме нощувката, се качихме на колите и обратно към Хасково. Другия път ще пием двойно (както винаги).

Post a Comment